Porsche wil niet in China produceren

Sportwagenfabrikant Porsche in Stuttgart ziet nog steeds niet veel in eigen productie in China. Het ‘Made in Germany’ zou in het buitenland juist een goed verkoopargument zijn.

Porsche blijft geloven in de kracht van ‘engineered en produced in Germany’, aldus financieel directeur Lutz Meschke in een bericht in Börsen Zeitung. Het is een waardevol verkoopargument in het buitenland en maakt het de onderneming mogelijk hogere prijzen te vragen.   Porsche investeert in China vooral in het dealernetwerk en het aantal dealers moet in de komende drie jaar stijgen van vijftig naar honderd. "We verwachten gezonde groei al zal het niet zoveel zijn als in de afgelopen periode", zei Meschke naar aanleiding van de nieuwe conjuncturele vooruitzichten voor China.

Verder zou Porsche ‘investeringen van grote omvang’ doen om te kunnen voldoen aan de nieuwe emissienormen van de EU. Dit jaar zal Porsche 1,3 miljard euro investeren en in de komende vijf jaren zal dat steeds een miljard per jaar zijn.  Het bedrijf kan de investeringen uit eigen cash-flow betalen door de gestegen omzet.  En tegelijkertijd moeten de schulden in 2016 volledig zijn afgelost.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed bezig. Kunnen we ook nog “made in Europe” van maken als de concurrentie echt te gek wordt.

Geplaatst door: Monique Bakx op
Porsche wil niet in China produceren - Automobielmanagement.nl

Porsche wil niet in China produceren

Sportwagenfabrikant Porsche in Stuttgart ziet nog steeds niet veel in eigen productie in China. Het ‘Made in Germany’ zou in het buitenland juist een goed verkoopargument zijn.

Porsche blijft geloven in de kracht van ‘engineered en produced in Germany’, aldus financieel directeur Lutz Meschke in een bericht in Börsen Zeitung. Het is een waardevol verkoopargument in het buitenland en maakt het de onderneming mogelijk hogere prijzen te vragen.   Porsche investeert in China vooral in het dealernetwerk en het aantal dealers moet in de komende drie jaar stijgen van vijftig naar honderd. "We verwachten gezonde groei al zal het niet zoveel zijn als in de afgelopen periode", zei Meschke naar aanleiding van de nieuwe conjuncturele vooruitzichten voor China.

Verder zou Porsche ‘investeringen van grote omvang’ doen om te kunnen voldoen aan de nieuwe emissienormen van de EU. Dit jaar zal Porsche 1,3 miljard euro investeren en in de komende vijf jaren zal dat steeds een miljard per jaar zijn.  Het bedrijf kan de investeringen uit eigen cash-flow betalen door de gestegen omzet.  En tegelijkertijd moeten de schulden in 2016 volledig zijn afgelost.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed bezig. Kunnen we ook nog “made in Europe” van maken als de concurrentie echt te gek wordt.

Geplaatst door: Monique Bakx op