PSA Peugeot Citroën lieveling op Franse beurs

De koers van het aantal PSA Peugeot-Citroën springt vandaag, donderdag 19 juli, weer omhoog op de aandelenbeurs van Parijs. Rond het middaguur stond PSA Peugeot Citroën ruim zeven procent hoger dan de slotkoers van woensdag.

Sinds begin dit jaar is het aandeel 55 procent duurder geworden terwijl de winst vergeleken bij half juli vorig jaar nu op 45 procent staat. Dat komt vooral doordat verschillende analisten hun adviezen voor PSA hebben opgetrokken. Zij gaan ervan uit dat het autobedrijf eind deze maand goede cijfers zal kunnen presenteren. Het kan niet van de autoverkopen komen want PSA meldde eerder wereldwijd een kleine negen procent minder voertuigen afgezet te hebben. In Europa liepen de verkopen voor de Franse zustermerken in de eerste jaarhelft met bijna elf procent terug, zo blijkt uit de eerder deze week gepubliceerde cijfers van Acea.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA Peugeot Citroën lieveling op Franse beurs - Automobielmanagement.nl

PSA Peugeot Citroën lieveling op Franse beurs

De koers van het aantal PSA Peugeot-Citroën springt vandaag, donderdag 19 juli, weer omhoog op de aandelenbeurs van Parijs. Rond het middaguur stond PSA Peugeot Citroën ruim zeven procent hoger dan de slotkoers van woensdag.

Sinds begin dit jaar is het aandeel 55 procent duurder geworden terwijl de winst vergeleken bij half juli vorig jaar nu op 45 procent staat. Dat komt vooral doordat verschillende analisten hun adviezen voor PSA hebben opgetrokken. Zij gaan ervan uit dat het autobedrijf eind deze maand goede cijfers zal kunnen presenteren. Het kan niet van de autoverkopen komen want PSA meldde eerder wereldwijd een kleine negen procent minder voertuigen afgezet te hebben. In Europa liepen de verkopen voor de Franse zustermerken in de eerste jaarhelft met bijna elf procent terug, zo blijkt uit de eerder deze week gepubliceerde cijfers van Acea.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding