Rechtbank veroordeelt Pirelli baas Provera

Marco Tronchetti Provera, CEO van Pirelli, is door de rechtbank schuldig verklaard voor spionage bij Telecom Italia, toen dit bedrijf nog onder het bewind van de Italiaanse bandenproducent viel. Dat meldt Reuters.

Telecom Italia

Tronchetti Provera kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf opgelegd van 20 maanden. Hij stond van 2001 t/m 2006 aan het hoofd van Telecom Italia en werd schuldig bevonden voor het illegaal ontvangen van geheime informatie die was verkregen door spionage in 2004. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot het betalen van 900.000 euro aan de telefoonmaatschappij. Tevens werd er twee jaar gevangenisstraf geëist.

Tronchetti Provera was niet in de rechtbank. Zijn advocaat ontkende elke beschuldiging en kondigde aan in hoger beroep te gaan.

Spionage

De zaak was een uitvloeisel van een rechtszaak voor bedrijfsspionage en het aftappen van telefoongesprekken, die leidde tot de arrestatie van 20 mensen  in 2006, waaronder een voormalig hoofd van de beveiliging van Telecom Italia en Pirelli. Deze werd beschuldigd van het leiden van een spionagenetwerk voor informatie over veel prominente Italianen, waaronder Berlusconi en Prodi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rechtbank veroordeelt Pirelli baas Provera - Automobielmanagement.nl

Rechtbank veroordeelt Pirelli baas Provera

Marco Tronchetti Provera, CEO van Pirelli, is door de rechtbank schuldig verklaard voor spionage bij Telecom Italia, toen dit bedrijf nog onder het bewind van de Italiaanse bandenproducent viel. Dat meldt Reuters.

Telecom Italia

Tronchetti Provera kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf opgelegd van 20 maanden. Hij stond van 2001 t/m 2006 aan het hoofd van Telecom Italia en werd schuldig bevonden voor het illegaal ontvangen van geheime informatie die was verkregen door spionage in 2004. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot het betalen van 900.000 euro aan de telefoonmaatschappij. Tevens werd er twee jaar gevangenisstraf geëist.

Tronchetti Provera was niet in de rechtbank. Zijn advocaat ontkende elke beschuldiging en kondigde aan in hoger beroep te gaan.

Spionage

De zaak was een uitvloeisel van een rechtszaak voor bedrijfsspionage en het aftappen van telefoongesprekken, die leidde tot de arrestatie van 20 mensen  in 2006, waaronder een voormalig hoofd van de beveiliging van Telecom Italia en Pirelli. Deze werd beschuldigd van het leiden van een spionagenetwerk voor informatie over veel prominente Italianen, waaronder Berlusconi en Prodi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding