Cobo Center in hartje Detroit is het gebouw waar jaarlijks de North American International Auto Show (NAIAS) plaats vindt. Tijdens de afgelopen show in januari konden bezoekers aan de hand van maquettes bekijken hoe Cobo er na de facelift zal gaan uitzien en hoe de renovatie verloopt. Die renovatie kost 279 miljoen dollar en moet in 2014 klaar zijn. Intussen wordt gewerkt aan de derde en laatste fase van het project, dat nog voor december klaar moet zijn.

Cobo Center is niet gelieerd aan Detroit, maar wordt beheerd en geëxploiteerd door een regionale overheid en is dus niet afhankelijk van fondsen van de stad.  De NAIAS is eveneens een onafhankelijke organisatie en zegt dat de autofabrikanten alle faciliteiten geboden kunnen worden om van de volgende Detroit auto show een succes te maken.

Het evenement genereert jaarlijks voor de regio zuid-oost Michigan meer dan 350 miljoen dollar. De werkzaamheden zijn veelomvattend. Zo zijn de ondergrondse garages inmiddels gerenoveerd met  betere verlichting en beveiliging en hebben ze ruimere parkeerplaatsen.

Ook is er de zogenaamde Ballroom, een 38,000 sq ft groot theater met plaats voor 3,800 mensen of voor 2,375 mensen inclusief diners. Een lift die auto’s kan optillen komt direct in de Ballroom. De daaronder gelegen vergaderruimten zijn eveneens al klaar. Verder worden de eetgelegenheden gemoderniseerd en komen er grote digitale billboards op drie niveaus aan de voorkant, waarop buiten vanaf Washington Street alle evenementen in Cobo zijn te volgen.

Niet onbelangrijk is het feit dat extra 25 duizend sq ft aan expositieruimte is toegevoegd aan de achterkant van het tentoonstellingsgebouw. Verder is er een nieuw Atrium dat gebruikt zal worden voor de persconferentie van de North American Car and Truck of the Year en dat de entree vormt voor het publiek. (HHemmes)