De vice-voorzitter van GM, Steve Girksy, zei tegen persbureau Bloomberg dat Akerson denkt dat Tesla de boel kan ontwrichten als men niet oppast. "De geschiedenis staat bol van de bedrijven die innovatie die hun kant op kwamen links lieten liggen omdat men niet wist waar men ontwricht kon worden."

De Model S van Tesla (70 duizend dollar) verkocht beter dan de Chevrolet Volt plug-in in het eerste kwartaal van dit jaar en Tesla heeft de verkopen over het tweede kwartaal nog niet bekendgemaakt. De Model S-configuratie zou lijken op het skateboard-achtige concept dat GM al voorstelde voor fuel cell-auto’s in 2002. "Dat is wat ze hebben gebruikt. Het is fascinerend. Ik weet niet of het gaat werken of niet gaat werken. Ik weet wel dat als we het negeren  we ons moeten schamen."  Girsky zei ook dat het in de gaten houden van Tesla een verandering is voor GM.

"Vroeger zouden we gezegd hebben dat het mar een zooitje laptopaccu’s is, m aak je er niet druk en bla bla bla", zei Girsky.  Akerson zou anders naar de wereld kijken. "Hij denkt dat dit soort dingen ons bedrijf kan veranderen, dat het zijn weerslag kan hebben op ons bedrijf. Misschien dat ik het niet meer meemaak, maar iemand gaat het wel meemaken. We moeten voorbereid zijn." (bron: Bloomberg / Automotive News)

Tesla-oprichter Elon Musk vindt het wel grappig. Op twitter schrijft hij: ‘Oh yeah, well Tesla will study a plan to study the GM team that’s studying Tesla, so there.’