Dat meldt The Wall Street Journal, die zich baseert op informatie van ingewijden. Eigenlijk zou Banque PSA Finance door Franse overheidssteun ter grootte van zeven miljard euro uit de moeilijkheden worden gered – die operatie werd momenteel door de Europese Commissie getoetst op rechtmatigheid. De staatssteun zou ook z’n prijs hebben want de regering wilde en ‘toezichthouder’ in het bestuur van PSA in ruil.

Met de verkoop van de bank aan Santander zou dit voorkomen kunnen worden en de samenwerking met General Motors zou er een nieuwe impuls van kunnen krijgen. De onderhandelingen over de verkoop bevinden zich nog in een pril stadium en PSA noch Santander willen bevestigen dat deze zaak speelt.

Peugeot Citroën heeft heel erg te lijden onder de crisis in Europa, juist vanwege zijn grote afhankelijkheid van de Europese markt. PSA wil zijn personeelsbestand met elfduizend mensen verkleinen en een fabriek sluiten. Toch is PSA de laatste tijd de lieveling van de Franse aandelenbeurs. (bron: Wall Street Journal / Automobilwoche)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding