Q2: Fors meer winst voor Goodyear

Goodyear Tire & Rubber heeft naar eigen zeggen een recordwinst gedraaid in het afgelopen 2e kwartaal. “Zelfs in Europa was er sprake van verbetering.”

Verdubbeling winst

De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 85 miljoen in Q2 2012 tot 181 miljoen dollar in Q2 2013. De omzet in Q2 bedroeg 4,9 miljard dollar, vorig jaar was dat nog 5,2 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 428 miljoen dollar, en dat is 27 procent meer dan een jaar eerder. Het bandenvolume bedroeg in totaal 39 miljoen banden, één procent meer dan in 2012.

1e half jaar

De omzet in de eerste zes maanden 2013 was 9,7 miljard, negen procent lager op jaarbasis. Het bandenvolume kwam uit op 79 miljoen, wat 4 procent minder is dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat was in het eerste half jaar 730 miljoen dollar, 16 procent hoger dan een jaar eerder.

Voor gehele jaar verwacht Goodyear geen stijgingen ten opzichte van de niveaus in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Q2: Fors meer winst voor Goodyear - Automobielmanagement.nl

Q2: Fors meer winst voor Goodyear

Goodyear Tire & Rubber heeft naar eigen zeggen een recordwinst gedraaid in het afgelopen 2e kwartaal. “Zelfs in Europa was er sprake van verbetering.”

Verdubbeling winst

De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 85 miljoen in Q2 2012 tot 181 miljoen dollar in Q2 2013. De omzet in Q2 bedroeg 4,9 miljard dollar, vorig jaar was dat nog 5,2 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 428 miljoen dollar, en dat is 27 procent meer dan een jaar eerder. Het bandenvolume bedroeg in totaal 39 miljoen banden, één procent meer dan in 2012.

1e half jaar

De omzet in de eerste zes maanden 2013 was 9,7 miljard, negen procent lager op jaarbasis. Het bandenvolume kwam uit op 79 miljoen, wat 4 procent minder is dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat was in het eerste half jaar 730 miljoen dollar, 16 procent hoger dan een jaar eerder.

Voor gehele jaar verwacht Goodyear geen stijgingen ten opzichte van de niveaus in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding