Prijsstijgingen

ATMA voorzitter Anant Goenka geeft in The Economic Times als redenen de beperkte beschikbaarheid van binnenlands natuurlijk rubber en de prijsstijgingen in de lokale markt terwijl de prijzen in de rest van de wereld juist dalen: "Hogere prijzen betekenen ook hogere kosten voor de bandenproducenten. Dat is onverantwoordelijk gezien de huidige crisis in de autosector met een sterke daling van OEM banden."

Neveneffecten

Goenka sprak wel zijn zorg uit dat de import van natuurlijk rubber kan leiden tot ongewenste neveneffecten. "De bandenproducenten zouden kunnen worden beschuldigd van marktverstoring." Hij stelde daarom een quotum voor de import van rubber, zoals in 2011 toen de import van 40.000 kg  was toegestaan tegen een belastingtarief van 7,5%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding