Onder de streep bleef er 76 miljoen over, wat 18.3 procent meer is dan de 64 miljoen in het tweede kwartaal van 2012. Dochterbedrijf LKQ Europe (het Britse ECP en Sator) gaf een organische groei te zien van 37,8 procent, meldt LKQ-CEO Robert L. Wagman.

Ook over het eerste half jaar zijn de cijfers positief: 2,45 miljard dollar omzet (plus twintig procent ten opzichte van 2012). De netto winst over H1 bedroeg 160 miljoen dollar, wat eveneens hoger is dan de 145 miljoen winst over jan. t/m juni 2012. Aan de omzetgroei van LKQ lijkt voorlopig geen einde te komen. Sinds de overname van Sator lijfde de onderneming in hetzelfde tweede kwartaal diverse Amerikaanse bedrijven op het gebied van onderdelen en demontage in. De boekhouding over het eerste half jaar vermeldt nog niet de overname van Kühne (per 1 juli) door Sator-LKQ.

Gezien de rooskleurige resultaten heeft LKQ zijn vooruitzichten voor 2013 naar boven bijgesteld. Zowel de organische omzetgroei (8,5 à 10,5 procent) als de netto winst (313 à 333 miljoen dollar) wordt op een hoger niveau ingeschat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding