Q2: omzet Conti stijgt

In het tweede kwartaal van 2013 zag Continental haar omzet ten opzichte van dezelfde periode 2012 met 4,3 procent toegenomen tot 8,54 miljard euro.

Voor het eerste half jaar bedroeg de stijging 0,4 procent tot 16,6 miljard euro. De EBIT (winst vóór belasting en rente) bedroeg in Q2 883,2 miljoen euro, en dat is 2 procent meer dan dezelfde periode van 2012. In het eerste half jaar was er sprake van een daling van 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode 2012 tot 1,6 miljard euro. De nettowinst steeg in het eerste half jaar met 13,8 procent tot 1,1 miljard euro.

Verwachting bijgesteld

Naar aanleiding van deze resultaten heeft Continental haar EBIT verwachting voor geheel 2013 meer dan 10 procent aangepast tot rond 3,4 miljard euro. "2013 had een moeilijke start", aldus CEO Elmar Degenhart. "We zagen in het tweede kwartaal, zoals verwacht, een positieve ontwikkeling, vooral in Europa. Dit zou echter niet als een omslag in de markt moeten worden gezien."

Stabiel

Hij verwacht een stabiel 3e kwartaal: "Door de globale positionering en omdat meer voertuigen zijn uitgerust met producten van Continental zal de omzet stabiel blijven, maar geen verdere verbetering laten zien. Belangrijkste reden is dat de vervangingsmarkt voor banden langzamer dan verwacht herstelt, vooral in Europa. We verwachten ook dat de groei in Azië zal afvlakken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Q2: omzet Conti stijgt - Automobielmanagement.nl

Q2: omzet Conti stijgt

In het tweede kwartaal van 2013 zag Continental haar omzet ten opzichte van dezelfde periode 2012 met 4,3 procent toegenomen tot 8,54 miljard euro.

Voor het eerste half jaar bedroeg de stijging 0,4 procent tot 16,6 miljard euro. De EBIT (winst vóór belasting en rente) bedroeg in Q2 883,2 miljoen euro, en dat is 2 procent meer dan dezelfde periode van 2012. In het eerste half jaar was er sprake van een daling van 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode 2012 tot 1,6 miljard euro. De nettowinst steeg in het eerste half jaar met 13,8 procent tot 1,1 miljard euro.

Verwachting bijgesteld

Naar aanleiding van deze resultaten heeft Continental haar EBIT verwachting voor geheel 2013 meer dan 10 procent aangepast tot rond 3,4 miljard euro. "2013 had een moeilijke start", aldus CEO Elmar Degenhart. "We zagen in het tweede kwartaal, zoals verwacht, een positieve ontwikkeling, vooral in Europa. Dit zou echter niet als een omslag in de markt moeten worden gezien."

Stabiel

Hij verwacht een stabiel 3e kwartaal: "Door de globale positionering en omdat meer voertuigen zijn uitgerust met producten van Continental zal de omzet stabiel blijven, maar geen verdere verbetering laten zien. Belangrijkste reden is dat de vervangingsmarkt voor banden langzamer dan verwacht herstelt, vooral in Europa. We verwachten ook dat de groei in Azië zal afvlakken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding