Belgische autoverkoop ondanks daling positief

In België zijn in juli 4,9 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand van vorig jaar. Op jaarbasis is er evenwel nog steeds sprake van een plus (0,9 procent).

Daarmee is de automarkt een stuk stabieler dan bij ons. Volkswagen was afgelopen maand bij onze zuiderburen marktleider, met 3.634 registraties. Daarna volgt Renault (3.027), dat meer dan twintig procent moest inleveren. De derde podiumplaats is voor Peugeot, met 2.862 registraties.

De top vijf wordt gecomplementeerd door Citroën (2.521) en BMW (2.404). In de top twintig  onderscheiden Dacia (+ 40,7 procent) en Hyundai (+ 28,9 procent) zich in positieve zin, terwijl ook Fiat, Kia en Mercedes-Benz er flink op vooruitgaan, met afzetstijgingen tussen de 15 en de 25 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische autoverkoop ondanks daling positief - Automobielmanagement.nl

Belgische autoverkoop ondanks daling positief

In België zijn in juli 4,9 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand van vorig jaar. Op jaarbasis is er evenwel nog steeds sprake van een plus (0,9 procent).

Daarmee is de automarkt een stuk stabieler dan bij ons. Volkswagen was afgelopen maand bij onze zuiderburen marktleider, met 3.634 registraties. Daarna volgt Renault (3.027), dat meer dan twintig procent moest inleveren. De derde podiumplaats is voor Peugeot, met 2.862 registraties.

De top vijf wordt gecomplementeerd door Citroën (2.521) en BMW (2.404). In de top twintig  onderscheiden Dacia (+ 40,7 procent) en Hyundai (+ 28,9 procent) zich in positieve zin, terwijl ook Fiat, Kia en Mercedes-Benz er flink op vooruitgaan, met afzetstijgingen tussen de 15 en de 25 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding