Topman Opel wil af van kortingen

Topman Karl-Thomas Neumann van Opel wil ondanks de felle concurrentie om marktaandeel af van de gewoonte om auto’s met korting in de markt te zetten. Dat zei hij vandaag in een gepubliceerd interview met zakenkrant Handelsblatt.

Volgens marktonderzoeker Center for Automotive Research biedt Opel minstens 39 procent van zijn auto’s met korting aan. Bij directe concurrenten Volkswagen (30 procent) en Ford (20 procent) gebeurt dat beduidend minder.

Opel blijft voornamelijk gericht op de Europese automarkt, die door een diep dal gaat. De banden met het Amerikaanse zustermerk Buick worden aangehaald maar volgens Neumann zou het teveel geld en tijd kosten om Opels wereldwijd aan te bieden.

Opel en Vauxhall, de naam van het merk in het Verenigd Koninkrijk, hebben momenteel een marktaandeel van 8 procent. Dat is goed voor de vierde plaats achter respectievelijk Volkswagen, PSA Peugeot Citroën en Renault.

Topman Opel wil af van kortingen - Automobielmanagement.nl

Topman Opel wil af van kortingen

Topman Karl-Thomas Neumann van Opel wil ondanks de felle concurrentie om marktaandeel af van de gewoonte om auto’s met korting in de markt te zetten. Dat zei hij vandaag in een gepubliceerd interview met zakenkrant Handelsblatt.

Volgens marktonderzoeker Center for Automotive Research biedt Opel minstens 39 procent van zijn auto’s met korting aan. Bij directe concurrenten Volkswagen (30 procent) en Ford (20 procent) gebeurt dat beduidend minder.

Opel blijft voornamelijk gericht op de Europese automarkt, die door een diep dal gaat. De banden met het Amerikaanse zustermerk Buick worden aangehaald maar volgens Neumann zou het teveel geld en tijd kosten om Opels wereldwijd aan te bieden.

Opel en Vauxhall, de naam van het merk in het Verenigd Koninkrijk, hebben momenteel een marktaandeel van 8 procent. Dat is goed voor de vierde plaats achter respectievelijk Volkswagen, PSA Peugeot Citroën en Renault.