Alles bij elkaar ging het om 954.300 stuks, aldus het Verband der Automobilindustrie (VDA). De brancheorganisatie wijst erop dat in korte tijd (april jl.) twee verkoopmaanden een opwaarts resultaat te zien geven. "Het is een mooi begin van de stabilisering van de conjunctuur in de autosector die we verwachten in de tweede helft van het jaar." VDA-president Matthias Wissmann is vooral te spreken over de verkoopstijging met dubbele cijfers in de probleemlanden Spanje, Portugal en Griekenland: 15, 17, respectievelijk 12 procent. Verder zit voor het eerst sinds oktober 2011 ook de Franse markt weer in de plus, zij het met 1 procent. De Ieren kwamen in juli zelfs uit op plus163 procent, Groot-Brittannië op dertien procent (de vierde maand op rij dubbele cijfers). Duitsland zag de registraties groeien met twee procent. Italië zit nog in de min, maar minder sterk dan voorheen.

Gemeten over de periode januari t/m juli ligt de Europese verkoop van personenwagens nog circa vijf procent onder die van vorig jaar. In de VS en China blijft het daarentegen vooralsnog alleen maar beter gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding