Kredietbeoordelaar Moody’s schaalt ATU lager in

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s blijkt de Duitse werkplaatsformule ATU te ghebben afgewaardeerd. Aanleiding is de penibele liquiditeitspositie van de onderneming.

Eind juni zat er volgens Moody’s nog maar 15,5 miljoen euro in kas bij ATU, terwijl het tegelijk een krediet van ruim 45 miljoen euro zou hebben opgenomen. Om uit de problemen te komen, heeft de onderneming op korte termijn – in elk geval nog dit jaar – aanvullende financiële middelen nodig, zo is de inschatting van Moody’s. Het positioneert ATU daarom op de vier na slechtste positie op een schaal van 22. Verdere afdaling dreigt, zo waarschuwt Moody’s.   

Eerder deze maand bleek dat ATU in het gebroken boekjaar juni 2012 – juni 2013 een verlies heeft geleden: de Ebitda (operationeel resultaat vóór rente, belasting en afschrijving) zakte van 103 naar 62 miljoen euro. Ook de omzet kromp, met name door de slechte gang van zaken op de bandenmarkt, aldus ATU. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf "zeker" genoeg cash heeft tot de jaarwisseling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kredietbeoordelaar Moody’s schaalt ATU lager in - Automobielmanagement.nl

Kredietbeoordelaar Moody’s schaalt ATU lager in

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s blijkt de Duitse werkplaatsformule ATU te ghebben afgewaardeerd. Aanleiding is de penibele liquiditeitspositie van de onderneming.

Eind juni zat er volgens Moody’s nog maar 15,5 miljoen euro in kas bij ATU, terwijl het tegelijk een krediet van ruim 45 miljoen euro zou hebben opgenomen. Om uit de problemen te komen, heeft de onderneming op korte termijn – in elk geval nog dit jaar – aanvullende financiële middelen nodig, zo is de inschatting van Moody’s. Het positioneert ATU daarom op de vier na slechtste positie op een schaal van 22. Verdere afdaling dreigt, zo waarschuwt Moody’s.   

Eerder deze maand bleek dat ATU in het gebroken boekjaar juni 2012 – juni 2013 een verlies heeft geleden: de Ebitda (operationeel resultaat vóór rente, belasting en afschrijving) zakte van 103 naar 62 miljoen euro. Ook de omzet kromp, met name door de slechte gang van zaken op de bandenmarkt, aldus ATU. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf "zeker" genoeg cash heeft tot de jaarwisseling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding