Mazda verhoogt productie SkyActiv-motoren met kwart

Vanwege ‘de grote vraag’ naar de nieuwe generatie SKYACTIV-modellen heeft Mazda Motor Corporation besloten de productie ervan in de fabriek in Hiroshima met 25 procent te verhogen.

Tegen het eind van 2014 moet de uitbreiding van achthonderdduizend naar een miljoen eenheden per jaar een feit zijn. Het verhogen van de productie is een essentieel onderdeel van de doelstelling om de wereldwijde verkoop van auto’s te vergroten tot 1,7 miljoen eenheden in 2017 waarvan tachtig procent moet zijn uitgerust met een SkyActiv-motor. Behalve in Hiroshima worden de motoren sinds juni ook gebouwd in Changan Ford Mazda Engine Company in China. Verder zal er geproduceerd gaan worden bij Mazda in Mexico vanaf het vierde kwartaal van het huidige boekjaar dat eindigt op 31 maart 2014.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mazda verhoogt productie SkyActiv-motoren met kwart - Automobielmanagement.nl

Mazda verhoogt productie SkyActiv-motoren met kwart

Vanwege ‘de grote vraag’ naar de nieuwe generatie SKYACTIV-modellen heeft Mazda Motor Corporation besloten de productie ervan in de fabriek in Hiroshima met 25 procent te verhogen.

Tegen het eind van 2014 moet de uitbreiding van achthonderdduizend naar een miljoen eenheden per jaar een feit zijn. Het verhogen van de productie is een essentieel onderdeel van de doelstelling om de wereldwijde verkoop van auto’s te vergroten tot 1,7 miljoen eenheden in 2017 waarvan tachtig procent moet zijn uitgerust met een SkyActiv-motor. Behalve in Hiroshima worden de motoren sinds juni ook gebouwd in Changan Ford Mazda Engine Company in China. Verder zal er geproduceerd gaan worden bij Mazda in Mexico vanaf het vierde kwartaal van het huidige boekjaar dat eindigt op 31 maart 2014.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding