BMW en Peugeot Citroen stoppen samenwerking

BMW en PSA Peugeot Citroen stoppen na tien jaar met hun samenwerking op het gebied van de ontwikkeling en bouw van lichtere benzinemotoren.

Die motoren worden wat BMW betreft onder meer toegepast in de Mini. Maar het nieuwe model dat volgend jaar op de markt komt krijgt al een door BMW zelf ontwikkelde motor. In 2016 zal de samenwerking met PSA op dit gebied dan helemaal worden stopgezet.

De belangrijkste reden is dat beide fabrikanten verschillende soorten motoren hebben gekozen voor hun nieuwe modellen. Bovendien speelt de alliantie die de Franse autobouwer heeft gesloten met General Motors op de achtergrond een rol. ‘’Sinds dat bekend is geworden, kunnen we op steeds minder gebieden daadwerkelijk iets samen doen,” aldus een ingewijde bij BMW tegenover de Franse zakenkrant Les Echos. Datzelfde probleem speelde vorig jaar ook al bij de beëindiging van de samenwerking van BMW en PSA rond de hybride auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW en Peugeot Citroen stoppen samenwerking - Automobielmanagement.nl

BMW en Peugeot Citroen stoppen samenwerking

BMW en PSA Peugeot Citroen stoppen na tien jaar met hun samenwerking op het gebied van de ontwikkeling en bouw van lichtere benzinemotoren.

Die motoren worden wat BMW betreft onder meer toegepast in de Mini. Maar het nieuwe model dat volgend jaar op de markt komt krijgt al een door BMW zelf ontwikkelde motor. In 2016 zal de samenwerking met PSA op dit gebied dan helemaal worden stopgezet.

De belangrijkste reden is dat beide fabrikanten verschillende soorten motoren hebben gekozen voor hun nieuwe modellen. Bovendien speelt de alliantie die de Franse autobouwer heeft gesloten met General Motors op de achtergrond een rol. ‘’Sinds dat bekend is geworden, kunnen we op steeds minder gebieden daadwerkelijk iets samen doen,” aldus een ingewijde bij BMW tegenover de Franse zakenkrant Les Echos. Datzelfde probleem speelde vorig jaar ook al bij de beëindiging van de samenwerking van BMW en PSA rond de hybride auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding