Volgens diverse persbureaus zou het gaan om uitwisseling van marktrelevante informatie, om prijsafspraken en om voorwaarden die hangen aan dienstverlening en verkoopovereenkomsten. Genoemd worden onder meer Volkswagen, Opel, Peugeot, Toyota, Ford, Nissan, Chrysler, Chevrolet, Fiat en Renault. Ook partners in hun respectievelijke netwerken zouden door de CNC worden onderworpen aan nader onderzoek.

In juni en juli is volgens de kartelwaakhond belastend materiaal gevonden bij invallen in dealervestigingen en centrale organisaties in Spanje van genoemde merken. Opel zegt in een reactie volledig mee te werken, in het besef dat men "nooit op enige manier heeft meegedaan aan een kartel."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding