Daimler groeit op Chinese markt

De verkopen van het Daimler-concern in China gaan gestaag omhoog. In de periode januari t/m juli lagen ze ruim zes procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De rek lijkt er nog niet uit, want in augustus zetten de Duitsers zelfs 27,3 procent meer auto’s af dan in augustus 2012. Vertaald in aantallen komt dat neer op iets meer dan achttienduizend stuks. De progressie is mede het gevolg van een andere interne organisatie en de benoeming van een eigen raad van bestuur in China. Verder is de fabrikant bezig zijn dealernetwerk aanmerkelijk te vergroten.

Buiten China gaan de zaken overigens ook best lekker. Augustus was wereldwijd goed voor 114.127 verkochte personenauto’s. Zo veel verkocht Daimler er nog nooit in één maand. Behalve in Azië droeg ook de VS sterk bij aan de groei. ‘Ons’ Europa echter droeg ook – voor twaalf procent – bij aan de totale afzet van vorige maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler groeit op Chinese markt - Automobielmanagement.nl

Daimler groeit op Chinese markt

De verkopen van het Daimler-concern in China gaan gestaag omhoog. In de periode januari t/m juli lagen ze ruim zes procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De rek lijkt er nog niet uit, want in augustus zetten de Duitsers zelfs 27,3 procent meer auto’s af dan in augustus 2012. Vertaald in aantallen komt dat neer op iets meer dan achttienduizend stuks. De progressie is mede het gevolg van een andere interne organisatie en de benoeming van een eigen raad van bestuur in China. Verder is de fabrikant bezig zijn dealernetwerk aanmerkelijk te vergroten.

Buiten China gaan de zaken overigens ook best lekker. Augustus was wereldwijd goed voor 114.127 verkochte personenauto’s. Zo veel verkocht Daimler er nog nooit in één maand. Behalve in Azië droeg ook de VS sterk bij aan de groei. ‘Ons’ Europa echter droeg ook – voor twaalf procent – bij aan de totale afzet van vorige maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding