Stakingen bij Hyundai-Kia lijken voorbij

De werknemers van Hyundai Motor hebben ingestemd met een loonakkoord, waarmee in ieder geval voorlopig een eind gekomen lijkt te zijn gekomen aan de reeks van stakingen die de productie van Hyundai en Kia aardig in de wielen begon te rijden.

Hyundai Motor bood het personeel uiteindelijk vijf procent loonsverhoging, een eenmalige bonus van rond de 3,5 duizend euro plus nog eens een uitkering van drieënhalve maandsalaris. Door de meest recente staking van afgelopen maand kon het bedrijf vijftigduizend minder auto’s produceren. Al met al hebben de recente acties de onderneming zo’n 715 miljoen euro gekost. Of de rust aan het arbeidersfront van lange duur is, is nog maar de vraag want in 22 van de 26 jaar dat Hyundai Motors bestaat, heeft het bedrijf te kampen gehad met min of meer ernstige werkonderbrekingen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stakingen bij Hyundai-Kia lijken voorbij - Automobielmanagement.nl

Stakingen bij Hyundai-Kia lijken voorbij

De werknemers van Hyundai Motor hebben ingestemd met een loonakkoord, waarmee in ieder geval voorlopig een eind gekomen lijkt te zijn gekomen aan de reeks van stakingen die de productie van Hyundai en Kia aardig in de wielen begon te rijden.

Hyundai Motor bood het personeel uiteindelijk vijf procent loonsverhoging, een eenmalige bonus van rond de 3,5 duizend euro plus nog eens een uitkering van drieënhalve maandsalaris. Door de meest recente staking van afgelopen maand kon het bedrijf vijftigduizend minder auto’s produceren. Al met al hebben de recente acties de onderneming zo’n 715 miljoen euro gekost. Of de rust aan het arbeidersfront van lange duur is, is nog maar de vraag want in 22 van de 26 jaar dat Hyundai Motors bestaat, heeft het bedrijf te kampen gehad met min of meer ernstige werkonderbrekingen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding