Na acht maanden heeft het merk met de drietand ruim zeventienduizend exemplaren verkocht. In de voorbije jaren wist Maserati met moeite net de helft te slijten – in een heel jaar. Sinds januari heeft het premiumlabel nog 4500 Quattroportes van het vorige model verkocht en 5500 nieuwe. Van de Ghibli zijn inmiddels 6300 stuks aan de man gebracht; zo’n kleine 4500 zijn reeds de fabriek in Grugliasco uitgerold.

Topman Wester wil in 2015 de grens van vijftigduizend exemplaren doorbreken. Ambitieus, maar niet onhaalbaar gezien de tot nu toe geboekte progressie en de komst van de SUV Levante (tweede kwartaal 2015). Zodra de assemblagelijn in Mirafiori gereed is, start de productie, aldus de CEO. Er kunnen dan 20 tot 25 duizend stuks op jaarbasis worden gemaakt. Maar om quitte te spelen, is volgens Wester veel minder dan dat al voldoende.  Hoe dan ook: sinds januari heeft Maserati al ruim twintigduizend orders mogen ontvangen.

Wester meldt verder dat geen modellen in de planning staanr onder de SUV en de Ghibli. Ook de GranTurismo en de GranCabrio blijven voorlopig de enige niche. Ze ondergaan in 2015 na de lancering van de SUV een grondige aanpak. In dat jaar wil Maserati wereldwijd 410 dealers hebben, in plaats van de huidige driehonderd.

Bron: AutoEdizione

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding