Winterkorn: tien autofabrieken Europa moeten dicht

Om de aanhoudende overcapaciteit een halt toe te roepen zouden er het beste tien autofabrieken in Europa kunnen sluiten. Dat zei Volkswagen-CEO Martin Winterkorn op de IAA Frankfurt.

De al sinds 2007 krimpende afzetmarkt (min drie miljoen stuks) laat volgens de topman geen andere maatregel toe. Zelf hoeft Volkswagen het fileermes niet te hanteren, vindt hij, dank zij de sterke groei in de VS, Rusland en China.

Winterkorn wordt voor een deel op zijn wenken bediend. Nog voor het einde van 2014 zullen Ford, Opel, PSA en Volvo vijf fabrieken in West-Europa op slot doen. De maatregelen komen bovenop de eerdere sluitingen van Opel Antwerpen en Fiat Termini Imerese. In een onderzoek dat verschenen is ter gelegenheid van de IAA schat adviesbureau AlixPartners dat maar zestig procent van alle Europese autofabrieken draait op de zeventig à tachtig procent van de capaciteit die nodig is om winstgevend te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Winterkorn: tien autofabrieken Europa moeten dicht - Automobielmanagement.nl

Winterkorn: tien autofabrieken Europa moeten dicht

Om de aanhoudende overcapaciteit een halt toe te roepen zouden er het beste tien autofabrieken in Europa kunnen sluiten. Dat zei Volkswagen-CEO Martin Winterkorn op de IAA Frankfurt.

De al sinds 2007 krimpende afzetmarkt (min drie miljoen stuks) laat volgens de topman geen andere maatregel toe. Zelf hoeft Volkswagen het fileermes niet te hanteren, vindt hij, dank zij de sterke groei in de VS, Rusland en China.

Winterkorn wordt voor een deel op zijn wenken bediend. Nog voor het einde van 2014 zullen Ford, Opel, PSA en Volvo vijf fabrieken in West-Europa op slot doen. De maatregelen komen bovenop de eerdere sluitingen van Opel Antwerpen en Fiat Termini Imerese. In een onderzoek dat verschenen is ter gelegenheid van de IAA schat adviesbureau AlixPartners dat maar zestig procent van alle Europese autofabrieken draait op de zeventig à tachtig procent van de capaciteit die nodig is om winstgevend te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding