Ford betaalt Vlaamse staatssteun niet terug

Ford weigert bijna 43 miljoen euro die het de afgelopen jaren aan investerings- en opleidingssteun heeft ontvangen van de Vlaamse overheid terug te betalen.

Dat heeft Vlaams premier Kris Peeters bevestigd in antwoord op kamervragen. Vlaanderen wil het geld terugzien omdat Ford haar fabriek in Genk sluit en daarmee zijn verplichtingen niet nakomt, aldus Peeters. Hij heeft de autofabrikant inmiddels al in april een aangetekende brief gestuurd maar kreeg een paar maanden later een brief terug waarin Ford stelt geen enkele juridische reden te zien om 43 miljoen aan de staat over te maken. Volgens Ford heeft het wel degelijk aan de gestelde voorwaarden rond de werkgelegenheid in de fabriek voldaan. De automaker zegt wel bereid te zijn tot nader overleg. Over terugbetaling van een ander steunbedrag van bijna 58 miljoen voor de ontwikkeling van enkele nieuwe modellen maakt Ford geen problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford betaalt Vlaamse staatssteun niet terug - Automobielmanagement.nl

Ford betaalt Vlaamse staatssteun niet terug

Ford weigert bijna 43 miljoen euro die het de afgelopen jaren aan investerings- en opleidingssteun heeft ontvangen van de Vlaamse overheid terug te betalen.

Dat heeft Vlaams premier Kris Peeters bevestigd in antwoord op kamervragen. Vlaanderen wil het geld terugzien omdat Ford haar fabriek in Genk sluit en daarmee zijn verplichtingen niet nakomt, aldus Peeters. Hij heeft de autofabrikant inmiddels al in april een aangetekende brief gestuurd maar kreeg een paar maanden later een brief terug waarin Ford stelt geen enkele juridische reden te zien om 43 miljoen aan de staat over te maken. Volgens Ford heeft het wel degelijk aan de gestelde voorwaarden rond de werkgelegenheid in de fabriek voldaan. De automaker zegt wel bereid te zijn tot nader overleg. Over terugbetaling van een ander steunbedrag van bijna 58 miljoen voor de ontwikkeling van enkele nieuwe modellen maakt Ford geen problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding