Britse dealer maakt meer winst

Britse dealers draaiden in juli gemiddeld omgerekend 7.100 euro winst, dat is ruim zes keer zo veel als vorig jaar rond die tijd.

Het rendement op de verkopen is daarmee opgelopen tot 1,35 procent, meldt de internationale auto-consultancy ASE. De resultaten over de maand juli bevestigen daarmee het beeld van het eerste halfjaar.

De ASE toont zich echter bezorgd over het grote aantallen zelf-registraties, een probleem dat wel vaker wordt gesignaleerd rond de nog altijd sterk groeiende Britse automarkt. Veel dealers zetten auto’s zelf op kenteken om ze mee te kunnen tellen in de voorraad. Die auto’s worden vervolgens als ‘zo goed als nieuw’ met een vaak grote korting aan de klanten aangeboden. De ASE berekent dat de gemiddelde Britse dealer daarmee zo’n 60.000 euro meer aan voorraad in de boeken heeft staan dan een jaar geleden. De organisatie vraagt zich dan ook af of de dealers hun winstgevendheid de rest van dit jaar wel op peil kunnen houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse dealer maakt meer winst - Automobielmanagement.nl

Britse dealer maakt meer winst

Britse dealers draaiden in juli gemiddeld omgerekend 7.100 euro winst, dat is ruim zes keer zo veel als vorig jaar rond die tijd.

Het rendement op de verkopen is daarmee opgelopen tot 1,35 procent, meldt de internationale auto-consultancy ASE. De resultaten over de maand juli bevestigen daarmee het beeld van het eerste halfjaar.

De ASE toont zich echter bezorgd over het grote aantallen zelf-registraties, een probleem dat wel vaker wordt gesignaleerd rond de nog altijd sterk groeiende Britse automarkt. Veel dealers zetten auto’s zelf op kenteken om ze mee te kunnen tellen in de voorraad. Die auto’s worden vervolgens als ‘zo goed als nieuw’ met een vaak grote korting aan de klanten aangeboden. De ASE berekent dat de gemiddelde Britse dealer daarmee zo’n 60.000 euro meer aan voorraad in de boeken heeft staan dan een jaar geleden. De organisatie vraagt zich dan ook af of de dealers hun winstgevendheid de rest van dit jaar wel op peil kunnen houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding