Terreinen Renault Vilvoorde in de verkoop

De Franse autobouwer Renault wil de terreinen die het nog in bezit heeft in Vilvoorde, snel op de markt brengen. Renault beschikt daar over 27 hectare grond.

Na het faillissement van Renault Vilvoorde in 1997 werd de assemblagefabriek vrij snel verkocht, maar de rest van het 27 hectare groot terrein, met een grote parkeerruimte en logistieke gebouwen, bleef in het bezit van de Franse autobouwer. Tot vorig jaar werden er nog auto’s afgesteld en geparkeerd voor klanten in de Benelux. Renault had daarvoor nog 400 mensen in dienst. Nu gebeurt het afstellen van de auto’s in de fabrieken in het buitenland.

Volgens de krant De Tijd heeft Renault nu een vastgoedmakelaar aangesteld die op zoek mag naar een of meerdere kopers voor de site. Het terrein is strategisch goed gelegen op het grondgebied van Machelen en Vilvoorde, tussen het viaduct over de Brusselse Ring en het station van Vilvoorde. Het is erkend als "brownfield" door de Vlaamse regering, een verlaten bedrijfsterrein dat opnieuw ontwikkeld kan worden. De Franse autobouwer zou mikken op een snelle verkoop van het terrein in zijn geheel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Terreinen Renault Vilvoorde in de verkoop - Automobielmanagement.nl

Terreinen Renault Vilvoorde in de verkoop

De Franse autobouwer Renault wil de terreinen die het nog in bezit heeft in Vilvoorde, snel op de markt brengen. Renault beschikt daar over 27 hectare grond.

Na het faillissement van Renault Vilvoorde in 1997 werd de assemblagefabriek vrij snel verkocht, maar de rest van het 27 hectare groot terrein, met een grote parkeerruimte en logistieke gebouwen, bleef in het bezit van de Franse autobouwer. Tot vorig jaar werden er nog auto’s afgesteld en geparkeerd voor klanten in de Benelux. Renault had daarvoor nog 400 mensen in dienst. Nu gebeurt het afstellen van de auto’s in de fabrieken in het buitenland.

Volgens de krant De Tijd heeft Renault nu een vastgoedmakelaar aangesteld die op zoek mag naar een of meerdere kopers voor de site. Het terrein is strategisch goed gelegen op het grondgebied van Machelen en Vilvoorde, tussen het viaduct over de Brusselse Ring en het station van Vilvoorde. Het is erkend als "brownfield" door de Vlaamse regering, een verlaten bedrijfsterrein dat opnieuw ontwikkeld kan worden. De Franse autobouwer zou mikken op een snelle verkoop van het terrein in zijn geheel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding