Duitse toeleveranciers verdacht van prijsafspraak

De Duitse kartelautoriteiten zijn op zes plaatsen in het land vestigingen binnengevallen van toeleveranciers. Ze worden verdacht van prijsafspraken.

Onder hen is een Duitse dochter van het Oostenrijks-Canadese Magna-concern. De beschuldiging heeft betrekking op illegale deals op het gebied van geluidsisolerende onderdelen in auto’s. Volgens de autoriteiten zou er al zeker sinds 2002 ten onrechte vriendschappelijk contact bestaan tussen partijen die eigenlijk elkaars concurrent zouden moeten zijn.

Vanwege het nog lopende onderzoek zijn geen namen bekend gemaakt, wel de namen van de vijf betreffende deelstaten. Magna maakte uit zichzelf bekend dat er een huiszoeking had plaatsgevonden. In een officiële verklaring zei de onderneming dat ze zich steeds heeft gehouden aan de wettelijke spelregels voor mededinging en volledig zal meewerken aan het onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse toeleveranciers verdacht van prijsafspraak - Automobielmanagement.nl

Duitse toeleveranciers verdacht van prijsafspraak

De Duitse kartelautoriteiten zijn op zes plaatsen in het land vestigingen binnengevallen van toeleveranciers. Ze worden verdacht van prijsafspraken.

Onder hen is een Duitse dochter van het Oostenrijks-Canadese Magna-concern. De beschuldiging heeft betrekking op illegale deals op het gebied van geluidsisolerende onderdelen in auto’s. Volgens de autoriteiten zou er al zeker sinds 2002 ten onrechte vriendschappelijk contact bestaan tussen partijen die eigenlijk elkaars concurrent zouden moeten zijn.

Vanwege het nog lopende onderzoek zijn geen namen bekend gemaakt, wel de namen van de vijf betreffende deelstaten. Magna maakte uit zichzelf bekend dat er een huiszoeking had plaatsgevonden. In een officiële verklaring zei de onderneming dat ze zich steeds heeft gehouden aan de wettelijke spelregels voor mededinging en volledig zal meewerken aan het onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding