Ruim veertig procent Europese dealers in het rood

Een groeiend aantal dealers in Europa raakt in de rode cijfers. Volgens onderzoek van accountantsorganisatie ASE noteerde in de eerste helft van dit jaar 43 procent van alle dealers een verlies.

Over heel 2012 boekte 39 procent van de dealers verlies. ASE baseert zijn cijfers op bevindingen van  17 duizend Europese dealers die deelnemen aan de bedrijfsvergelijkingsystemen waarvoor ASE de organisatie coördineert.

Uit diezelfde vergelijkingen bleek dat de gemiddelde Europese dealer vorig jaar nog een netto rendement van 1,0 procent (over de omzet) behaalde. In het eerste halfjaar van 2013 daalde het rendement naar 0,8 procent. Nederlandse dealers zitten daar royaal onder. Volgens de Bovag Barometer behaalden onze dealers in 2012 een rendement van 0,08 procent. Voor dit jaar moet ervan uitgegaan worden dat het rendement daar in ieder geval onder gaat liggen, met andere woorden: de gemiddelde dealer in Nederland gaat in het rood.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ruim veertig procent Europese dealers in het rood - Automobielmanagement.nl

Ruim veertig procent Europese dealers in het rood

Een groeiend aantal dealers in Europa raakt in de rode cijfers. Volgens onderzoek van accountantsorganisatie ASE noteerde in de eerste helft van dit jaar 43 procent van alle dealers een verlies.

Over heel 2012 boekte 39 procent van de dealers verlies. ASE baseert zijn cijfers op bevindingen van  17 duizend Europese dealers die deelnemen aan de bedrijfsvergelijkingsystemen waarvoor ASE de organisatie coördineert.

Uit diezelfde vergelijkingen bleek dat de gemiddelde Europese dealer vorig jaar nog een netto rendement van 1,0 procent (over de omzet) behaalde. In het eerste halfjaar van 2013 daalde het rendement naar 0,8 procent. Nederlandse dealers zitten daar royaal onder. Volgens de Bovag Barometer behaalden onze dealers in 2012 een rendement van 0,08 procent. Voor dit jaar moet ervan uitgegaan worden dat het rendement daar in ieder geval onder gaat liggen, met andere woorden: de gemiddelde dealer in Nederland gaat in het rood.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding