Volvo Trucks overweegt verhuizing productie naar Gent

Vrachtwagenbouwer Volvo Trucks overweegt om twee productielijnen in Göteborg te sluiten en te verhuizen naar de vestiging in Gent. Volvo zou met een studie daarover bezig zijn, meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

Vijftien procent van de banen in de cabine -en truckmontage zouden kunnen verhuizen van Zweden richting België en Frankrijk, weet de krant. Volgens een Zweedse vakbondsman zou dat resulteren in het verlies van vijfhonderd banen in Zweden. Volvo maakte gisteren een kostenbesparingsprogramma bekend. De op één na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld wil jaarlijks vier miljard kroon (465 miljoen euro) besparen.

De aangekondigde schrapping van bediendejobs en efficiëntieverbeteringen bij de vrachtwagenbouwer leidde overigens niet meteen tot ongerustheid in de Gentse vestiging van Volvo Trucks. Dat zegt een vakbondsbron. ‘Volvo steekt alle efficiëntieprogramma’s onder één paraplu, zo moet je de aankondiging zien’, aldus de vakbondsbron. ‘Het komt erop neer dat aan markt en aandeelhouders duidelijk wordt gemaakt dat er efficiënter wordt gewerkt. Het gaat daarbij over het afslanken van de structuur, maar als je weet dat wij in Gent al vrij scherp zitten, dan zijn we niet meteen ongerust.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Trucks overweegt verhuizing productie naar Gent - Automobielmanagement.nl

Volvo Trucks overweegt verhuizing productie naar Gent

Vrachtwagenbouwer Volvo Trucks overweegt om twee productielijnen in Göteborg te sluiten en te verhuizen naar de vestiging in Gent. Volvo zou met een studie daarover bezig zijn, meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

Vijftien procent van de banen in de cabine -en truckmontage zouden kunnen verhuizen van Zweden richting België en Frankrijk, weet de krant. Volgens een Zweedse vakbondsman zou dat resulteren in het verlies van vijfhonderd banen in Zweden. Volvo maakte gisteren een kostenbesparingsprogramma bekend. De op één na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld wil jaarlijks vier miljard kroon (465 miljoen euro) besparen.

De aangekondigde schrapping van bediendejobs en efficiëntieverbeteringen bij de vrachtwagenbouwer leidde overigens niet meteen tot ongerustheid in de Gentse vestiging van Volvo Trucks. Dat zegt een vakbondsbron. ‘Volvo steekt alle efficiëntieprogramma’s onder één paraplu, zo moet je de aankondiging zien’, aldus de vakbondsbron. ‘Het komt erop neer dat aan markt en aandeelhouders duidelijk wordt gemaakt dat er efficiënter wordt gewerkt. Het gaat daarbij over het afslanken van de structuur, maar als je weet dat wij in Gent al vrij scherp zitten, dan zijn we niet meteen ongerust.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding