Dat was de rode draad in het bezoek van dr. Karl-Thomas Neumann aan de fabriek in het Duitse West-Pfalz. Hij was in het gezelschap van Malu Dreyer, minister-president van Rijnland-Pfalz, en Eveline Lemke, minister van Economie. Neumann kondigde aan dat Opel 130 miljoen euro zal investeren in Kaiserslautern.

Dat bedrag gaat naar de bouw van carrosserieonderdelen en voorstoelstructuren voor de volgende generatie Opel Astra, en van assen en carrosserieonderdelen voor de nieuwe Opel Insignia. Ook de motorfabricage wordt ermee versterkt. In oktober volgend jaar zullen de eerste 2,0-liter dieselmotoren van de Euro 6-generatie er van de band rollen.

Alle vier de Competence Centers van de Opel-fabriek in Kaiserslautern profiteren van de investering: de motorfabricage, de productie van carrosserieonderdelen en stoelen, de bouw van chassisonderdelen en de pershal.

De fabriek in West-Pfalz telt 2.200 werknemers en produceert momenteel onderdelen en motoren voor de Opel-modellen ADAM, Astra, Corsa, Meriva, Zafira en Insignia. Meer dan negen miljoen motoren werden hier tot op heden geproduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding