Mercedes heeft beste maand uit geschiedenis

Mercedes-Benz heeft de beste maand uit zijn geschiedenis achter de rug. In september verkocht de Duitse fabrikant 143 duizend nieuwe auto’s, bijna zestien procent meer dan een jaar eerder.

Over de eerste negen maanden van dit jaar staat de stand nu op 1,06 miljoen voertuigen, een toename met iets meer dan tien procent. Vooral de VS en China waren in het derde kwartaal weer de uitschieters. Maar ook in Europa wist Mercedes-Benz marktaandeel te winnen, terwijl het merk nu (naar eigen zeggen) de grootste in het premiumsegment in Duitsland zelf is. ‘’Nog nooit verkochten we in één maand tijd zoveel auto’s. De nieuwe S-klasse al nu al op afstand marktleider in Duitsland en Europa. Ook onze compacte auto’s en de nieuwe E-klasse doen het uitstekend bij de klanten,” aldus Joachim Schmidt, bij Mercedes-Benz Cars verantwoordelijk voor verkoop en marketing. "Op basis van de afgelopen negen maanden kunnen we zeggen dat Mercedes-Benz in 2013 weer een record omzet zal boeken."

In Europa kon Mercedes-Benz ondanks alle ellende op de automarkt in september 71 duizend auto’s afleveren, dat is ruim veertien procent meer dan een jaar eerder. Over het derde kwartaal gezien kwam het aantal afgeleverde auto’s in China uit op 57 duizend, een toename met ruim 26 procent. Elke zesde auto die bij Mercedes-Benz van de band liep, is nu bestemd voor een klant in China, tekent de onderneming daarbij aan. De VS kwam, nu weer in de afgelopen maand, met bijna 25 duizend auto’s uit op een groei van een kleine zeven procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

En het gaat toch zo slecht?????

Geplaatst door: Marcel op
Mercedes heeft beste maand uit geschiedenis - Automobielmanagement.nl

Mercedes heeft beste maand uit geschiedenis

Mercedes-Benz heeft de beste maand uit zijn geschiedenis achter de rug. In september verkocht de Duitse fabrikant 143 duizend nieuwe auto’s, bijna zestien procent meer dan een jaar eerder.

Over de eerste negen maanden van dit jaar staat de stand nu op 1,06 miljoen voertuigen, een toename met iets meer dan tien procent. Vooral de VS en China waren in het derde kwartaal weer de uitschieters. Maar ook in Europa wist Mercedes-Benz marktaandeel te winnen, terwijl het merk nu (naar eigen zeggen) de grootste in het premiumsegment in Duitsland zelf is. ‘’Nog nooit verkochten we in één maand tijd zoveel auto’s. De nieuwe S-klasse al nu al op afstand marktleider in Duitsland en Europa. Ook onze compacte auto’s en de nieuwe E-klasse doen het uitstekend bij de klanten,” aldus Joachim Schmidt, bij Mercedes-Benz Cars verantwoordelijk voor verkoop en marketing. "Op basis van de afgelopen negen maanden kunnen we zeggen dat Mercedes-Benz in 2013 weer een record omzet zal boeken."

In Europa kon Mercedes-Benz ondanks alle ellende op de automarkt in september 71 duizend auto’s afleveren, dat is ruim veertien procent meer dan een jaar eerder. Over het derde kwartaal gezien kwam het aantal afgeleverde auto’s in China uit op 57 duizend, een toename met ruim 26 procent. Elke zesde auto die bij Mercedes-Benz van de band liep, is nu bestemd voor een klant in China, tekent de onderneming daarbij aan. De VS kwam, nu weer in de afgelopen maand, met bijna 25 duizend auto’s uit op een groei van een kleine zeven procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

En het gaat toch zo slecht?????

Geplaatst door: Marcel op