Dat meldt de curator, zo schrijft de website Z24. Via een veiling in Nederland leverde de auto 120 duizend euro op. De eerste Spyker van Snoras ging in juli weg voor 109 duizend euro. De kopers zijn onbekend.

De bank Snoras ging in 2011 failliet en was eigendom van de omstreden zakenman Vladimir Antonov. Antonov is actief geweest als geldschieter van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker van Victor Muller. De auto´s zijn aangetroffen in de garage van een van de appartementen van de bank in het oude centrum van de Litouwse hoofdstad Vilnius. De curator zegt op de website verbaasd te zijn dat de bank twee dure Spykers in zijn bezit had. Het maakt volgens hem duidelijk dat de voormalige aandeelhouders de bezittingen van de bank gebruikten voor persoonlijke doeleinden. Hier is sprake van ‘onnodige extravagantie die wij maar al te vaak zien bij failliete bedrijven’.

De Rus Antonov woont in Londen en de staat Litouwen heeft om zijn uitlevering gevraagd. Men verdenkt Antonov ervan Snoras te hebben leeggeplunderd. Hij had een belang van 68 procent in de bank. (bron: Z24)

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding