Dat is het scenario dat volgens de Franse zakenkrant Les Echos momenteel door Franse overheidsdienaren wordt besproken in China. Volgens de krant wordt over de details van ‘het dossier Dongfeng’ nog onderhandeld waarbij het nog altijd mogelijk is dat zich andere oplossingen voor de financiële nood van de autobouwer aandienen. PSA zelf blijft zich op de vlakte houden met de mededeling ‘dat verschillende industriële en commerciële projecten bestudeerd worden’. Al eerder deze maand verklaarde PSA met Dongfeng bezig te zijn voor een aandeel.

Les Echos denkt wel dat er nog een lange weg te gaan is. De belangrijkste obstakels zijn het aandelenbelang van de familie Peugeot, die op dit moment nog altijd ruim 25 procent in handen heeft, en de samenwerking tussen PSA en General Motors dat daarbij ook zeven procent van het aandelenkapitaal heeft verkregen. Vooral de terughoudendheid van GM om de samenwerking verder uit te bouwen, vormt echter een aanleiding voor PSA om zijn heil elders te zoeken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding