Ford Genk sluit weer een week

De ondernemingsraad bij Ford Genk heeft afgelopen beslist dat er van 30 oktober tot en met 6 november niet wordt gewerkt. De medewerkers van de autobouwer en de toeleveringsbedrijven worden dus economisch werkloos.

Het is de eerste keer sinds juni, dat er collectieve werkloosheid wordt ingevoerd. De ondernemingsraad van Ford Genk is akkoord gegaan met het voorstel om vijf werkdagen van collectief economisch verlof in te schrijven, inclusief de Belgische feestdag van 1 november.

Deze maatregel kan enkel worden toegepast om periodes van minimale orders op te vangen. Het is geen geheim dat Ford Genk de belangstelling voor haar modellen ziet afnemen. Die naderen het einde van hun productiecyclus. Bijna een jaar geleden kondigde Ford aan de nieuwe modellen in Valencia te gaan maken.

Sinds er in juni van twee ploegen naar één ploeg werd overgeschakeld, is er geen collectieve economische werkloosheid meer geweest. De mensen moesten er beurtelings komen werken. Maar ook die maatregel blijkt niet voldoende om het gebrek aan orders op te vangen. Vandaar de tijdelijke collectieve sluiting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford Genk sluit weer een week - Automobielmanagement.nl

Ford Genk sluit weer een week

De ondernemingsraad bij Ford Genk heeft afgelopen beslist dat er van 30 oktober tot en met 6 november niet wordt gewerkt. De medewerkers van de autobouwer en de toeleveringsbedrijven worden dus economisch werkloos.

Het is de eerste keer sinds juni, dat er collectieve werkloosheid wordt ingevoerd. De ondernemingsraad van Ford Genk is akkoord gegaan met het voorstel om vijf werkdagen van collectief economisch verlof in te schrijven, inclusief de Belgische feestdag van 1 november.

Deze maatregel kan enkel worden toegepast om periodes van minimale orders op te vangen. Het is geen geheim dat Ford Genk de belangstelling voor haar modellen ziet afnemen. Die naderen het einde van hun productiecyclus. Bijna een jaar geleden kondigde Ford aan de nieuwe modellen in Valencia te gaan maken.

Sinds er in juni van twee ploegen naar één ploeg werd overgeschakeld, is er geen collectieve economische werkloosheid meer geweest. De mensen moesten er beurtelings komen werken. Maar ook die maatregel blijkt niet voldoende om het gebrek aan orders op te vangen. Vandaar de tijdelijke collectieve sluiting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding