Minister: PSA Peugeot Citroën blijft Frans

Autofabrikant PSA Peugeot Citroën blijft een Frans bedrijf, ondanks berichten dat het Chinese Dongfeng een groot belang in het concern zou kunnen nemen. Dat heeft de Franse industrieminister Arnaud Montebourg gezegd.

Volgens ingewijden voert PSA gesprekken met Dongfeng en de Franse overheid over een kapitaalinjectie, waarbij beide partijen 1,5 miljard euro in het bedrijf zouden investeren. Dongfeng en de overheid zouden daarmee een belang in de autofabrikant krijgen van 20 tot 30 procent. Dat zou kunnen betekenen dat de familie Peugeot niet langer de controle heeft over het autobedrijf door de verwatering van haar belang en stemrecht.

Montebourg stelt dat het verlieslijdende autobedrijf Frans zal blijven en in Frankrijk blijft gevestigd. PSA verkoopt via Dongfeng auto’s in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Minister: PSA Peugeot Citroën blijft Frans - Automobielmanagement.nl

Minister: PSA Peugeot Citroën blijft Frans

Autofabrikant PSA Peugeot Citroën blijft een Frans bedrijf, ondanks berichten dat het Chinese Dongfeng een groot belang in het concern zou kunnen nemen. Dat heeft de Franse industrieminister Arnaud Montebourg gezegd.

Volgens ingewijden voert PSA gesprekken met Dongfeng en de Franse overheid over een kapitaalinjectie, waarbij beide partijen 1,5 miljard euro in het bedrijf zouden investeren. Dongfeng en de overheid zouden daarmee een belang in de autofabrikant krijgen van 20 tot 30 procent. Dat zou kunnen betekenen dat de familie Peugeot niet langer de controle heeft over het autobedrijf door de verwatering van haar belang en stemrecht.

Montebourg stelt dat het verlieslijdende autobedrijf Frans zal blijven en in Frankrijk blijft gevestigd. PSA verkoopt via Dongfeng auto’s in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding