Ford optimistischer na halvering verlies Europa

Ford heeft zijn verlies in Europa ruim gehalveerd: van 470 miljoen dollar een jaar geleden naar 228 miljoen in de afgelopen drie maanden.

Omdat de groepsomzet met 12 procent toenam naar 36 miljard dollar – en ook de winstontwikkeling zonder buitengewone posten gunstig is – heeft Ford de verwachtingen voor heel 2013 naar boven bijgesteld. De Amerikaanse autobouwer denkt nu dat de winst en de marge hoger uit zullen komen dan vorig jaar terwijl eerst van gelijkblijvende resultaten uit werd gegaan.

Niettemin heeft Ford in het afgelopen kwartaal opnieuw een kwart miljard dollar als buitengewone last geboekt voor de reorganisatie van zijn activiteiten in Europa. Door de buitengewone lasten, die in totaal vijfhonderd miljard dollar bedroegen, daalde de kwartaalwinst met 22 procent naar 1,27 miljard dollar. Volgens financieel topman Bob Shanks "hebben we onze verliezen in Europa belangrijk weten terug te dringen." Hij verwacht voor de korte termijn een "‘erg, erg bescheiden groei" van de Europese autoverkopen. De fabrikant geeft de verkoopprijzen in ons werelddeel de laatste maanden weten te stabiliseren. Op de Amerikaanse markt kon Ford vooral profiteren van het aanhoudende succes van zijn pick-ups. Verder kwam in Azië/Pacific  een record kwartaalwinst uit de bus terwijl ook Zuid-Amerika betere resultaten liet zien dan in dezelfde periode in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford optimistischer na halvering verlies Europa - Automobielmanagement.nl

Ford optimistischer na halvering verlies Europa

Ford heeft zijn verlies in Europa ruim gehalveerd: van 470 miljoen dollar een jaar geleden naar 228 miljoen in de afgelopen drie maanden.

Omdat de groepsomzet met 12 procent toenam naar 36 miljard dollar – en ook de winstontwikkeling zonder buitengewone posten gunstig is – heeft Ford de verwachtingen voor heel 2013 naar boven bijgesteld. De Amerikaanse autobouwer denkt nu dat de winst en de marge hoger uit zullen komen dan vorig jaar terwijl eerst van gelijkblijvende resultaten uit werd gegaan.

Niettemin heeft Ford in het afgelopen kwartaal opnieuw een kwart miljard dollar als buitengewone last geboekt voor de reorganisatie van zijn activiteiten in Europa. Door de buitengewone lasten, die in totaal vijfhonderd miljard dollar bedroegen, daalde de kwartaalwinst met 22 procent naar 1,27 miljard dollar. Volgens financieel topman Bob Shanks "hebben we onze verliezen in Europa belangrijk weten terug te dringen." Hij verwacht voor de korte termijn een "‘erg, erg bescheiden groei" van de Europese autoverkopen. De fabrikant geeft de verkoopprijzen in ons werelddeel de laatste maanden weten te stabiliseren. Op de Amerikaanse markt kon Ford vooral profiteren van het aanhoudende succes van zijn pick-ups. Verder kwam in Azië/Pacific  een record kwartaalwinst uit de bus terwijl ook Zuid-Amerika betere resultaten liet zien dan in dezelfde periode in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding