Baas Titan wil toch Goodyear-fabriek kopen

Het wordt een beetje van ‘doet-ie het of doet-ie het niet’. Directeur Maurice Taylor van de Amerikaanse bandenfabrikant Titan zegt nu toch de door Goodyear te sluiten fabriek in het Noord-Franse Amiens te willen kopen.

Taylor beweerde eerst in alle toonaarden dat hij nooit een Franse fabriek met ‘de minst werkende arbeiders ter wereld’ zou willen bezitten. Dat leidde tot een felle briefwisseling met de Franse minister voor industrie Arnaud Montebourg. "Maar ik heb inmiddels een paar weken geleden persoonlijk met die minister gesproken. Een aardige man, wel een beetje een lange kerel. Ik heb hem beloofd Goodyear in Amiens over te nemen als hij zijn vakbonden weet in te tomen”, verklaarde Taylor gisteravond op de Amerikaanse zakenzender CNBC. Die vakbonden voeren al tijden actie voor een betere regeling voor de ontslagen werknemers, wat naar goed Frans gebruik gepaard gaat met brandjes voor de deur en stakingen binnen. Taylor stelt ook dat de staat een aandeel zal moeten leveren in de – gedeeltelijke – redding van de fabriek. Dat toont aan dat hij uitstekend op de hoogte is van de gebruikelijke gang van zaken in Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Baas Titan wil toch Goodyear-fabriek kopen - Automobielmanagement.nl

Baas Titan wil toch Goodyear-fabriek kopen

Het wordt een beetje van ‘doet-ie het of doet-ie het niet’. Directeur Maurice Taylor van de Amerikaanse bandenfabrikant Titan zegt nu toch de door Goodyear te sluiten fabriek in het Noord-Franse Amiens te willen kopen.

Taylor beweerde eerst in alle toonaarden dat hij nooit een Franse fabriek met ‘de minst werkende arbeiders ter wereld’ zou willen bezitten. Dat leidde tot een felle briefwisseling met de Franse minister voor industrie Arnaud Montebourg. "Maar ik heb inmiddels een paar weken geleden persoonlijk met die minister gesproken. Een aardige man, wel een beetje een lange kerel. Ik heb hem beloofd Goodyear in Amiens over te nemen als hij zijn vakbonden weet in te tomen”, verklaarde Taylor gisteravond op de Amerikaanse zakenzender CNBC. Die vakbonden voeren al tijden actie voor een betere regeling voor de ontslagen werknemers, wat naar goed Frans gebruik gepaard gaat met brandjes voor de deur en stakingen binnen. Taylor stelt ook dat de staat een aandeel zal moeten leveren in de – gedeeltelijke – redding van de fabriek. Dat toont aan dat hij uitstekend op de hoogte is van de gebruikelijke gang van zaken in Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding