Dat maakte het Zweedse bedrijf vandaag (vrijdag) bekend. Het banenverlies maakt deel uit van de vorige maand aangekondigde reorganisatie, die eind 2015 moet leiden tot een besparing van circa 4 miljard Zweedse kroon (456 miljoen euro). Het bedrijf maakte onlangs ook al bekend de productie in Europa de komende 2 jaar terug te schroeven. Dat gaat ten koste van 900 banen, waarvan 700 in Zweden.

Volvo zag zijn operationele winst vorig kwartaal met 18 procent dalen tot 2,4 miljard kroon. De omzet zakte met 5 procent tot 64,9 miljard kroon. De resultaten werden onder meer gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten. Het bedrijf heeft vooral last van de verzwakking van de Braziliaanse real en de Argentijnse peso.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding