De Belgische automobiel- en tweewielerfederatie Febiac en de federatie van de technologische industrie Agoria besteden met dit platform aandacht aan innovatie, nieuws en weetjes, jobs en export uit de Belgische voertuigsector. Die economische tak / industrietak telt ruim 300 bedrijven en vertegenwoordigt 85.000 jobs. Op de website verschijnen ook interviews en columns van bedrijfsleiders uit de voertuigsector.

Platform

Met de baseline ‘we drive the future’, zetten Febiac en Agoria de bedrijven uit de voertuigsector in de kijker. BeAutomotive.be fungeert als platform voor bedrijfsnieuws en wil de troeven rond innovatie, technologie, talent en internationalisering promoten, bij onder meer potentiële investeerders. Er zullen op de site eveneens maandelijks interviews en columns verschijnen met stemmen uit de Belgische automotivewereld.

Jongeren

BeAutomotive schenkt ook bijzondere aandacht aan jongeren, hun opleiding en professionele toekomst. De bedrijfsfederaties zullen via het nieuwe platform acties opzetten om de carrièremogelijkheden in de sector inzichtelijk te maken en om samenwerking met scholen te promoten. De promotie van de voertuigsector is één van de elementen uit het zogenaamde Move IT-toekomstvisiedocument van Agoria. Hierin wordt ook aandacht besteed aan onder meer acties rond proces- en productontwikkeling, de ontwikkeling van de fabriek van de toekomst en de internationale concurrentiepositie van de sector.

 

www.beautomotive.be