Volgens de officier van justitie draaide Adil Hussain uit een stadje bij Nottingham de tellers met in totaal bijna 10 miljoen kilometer terug. De ruim 70 aldus ‘verjongde’ auto’s brachten hem meer dan 120.000 euro meer op dat hij er anders voor zou hebben gevangen. Hussain verkocht de auto’s via Auto Trader waar hij zichzelf manifesteerde als autohandelaar.

Wie om een onderhoudsboek vroeg, kreeg daarbij vaak een document van een andere auto waarop met stickers de werkelijke gegevens werden verdoezeld. Hij werd gepakt nadat een koper de zaak niet vertrouwde en de keuringsdienst van waren inschakelde. Volgens de rechter leverde de handelaar auto’s die vanwege het hoge aantal werkelijk gereden kilometers vaak een gevaar op de weg waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding