Voor de reorganisatie is een periode van vijf jaar uitgetrokken. Volgens Bridgestone is deze herstructurering nodig omdat de geprognotiseerde winstmarge van minimaal zes procent op de omzet niet werd gehaald. In 2011 bedroeg deze slechts 3,8 procent.

Naast Europa zullen ook de markten in het Midden-Oosten, Afrika, Turkije en Rusland worden geherstructureerd. Verder gaat Bridgestone de markt in China en Azië Pacific integreren. Samen met de Europese maatregel moet dit het aantal regionale markten verminderen van zes naar vier: Japan, America, Europa en Azië.
Bridgestone gaat haar productprogramma uitbreiden en de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van het bedrijf intensiveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding