Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers zakte de koers in de zogenaamde na-beurs handel opeens met ruim tien procent. Die koers was tot nu toe sinds begin dit jaar zelfs verviervoudigd waardoor Tesla maar liefst 21,5 miljard dollar aan beurswaarde had. De koersval kwam in ieder geval voor topman Elan Musk niet echt als een verrassing: ‘’Ik denk dat we op dit moment wel een beetje overgewaardeerd zijn. Er is een hoop verwachting voor toekomstige groei ingebouwd.”

Tesla verkocht in de afgelopen drie maanden 5,5 duizend auto’s waarvan ruim duizend aan klanten in Europa. Dat is weliswaar vijfhonder stuks meer dan Musk eerder verwachtte maar toch wat minder dan waar analisten op hadden gehoopt. Die verkopen leverde een omzet op van 603 miljoen dollar terwijl een jaar geleden voor niet meer dan vijftig miljoen werd verkocht. Operationeel werd flink winst gemaakt maar uiteindelijk kwam een verlies uit de bus van 38 miljoen, een hele verbetering vergeleken bij de 111 miljoen in rode cijfers van een jaar geleden. Musk deelde tenslotte nog mee dat Tesla met man en macht probeert de productiecapaciteit op te voeren om aan de grote vraag te kunnen voldoen.