De medewerkers verdienen hun brood in de 105 productielocaties en ruim honderdvijftig importorganisaties, meldt vakblad Automobilwoche. Bij die cijfers hoeft het niet te blijven, stelt OR-voorzitter Bernd Osterloh. Hij wijst op de inhaalvraag in regio’s als Noord-Afrika, de Arabische landen en Azië. Dit onbenutte potentieel zal ongetwijfeld de aantallen werknemers verder opstuwen.

Kritisch uit Osterloh zich over wat de stijgende energieprijzen in Europa. Als voorbeeld noemt hij de giertij van MAN in Augusburg, waar om kosten te besparen enkel nog ’s nachts gegoten kan worden. "Zo kan het niet verdergaan. Duitsland kan zonder industrie niet bestaan, het is de basis van onze welstand."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding