BMW Group investeert fors verder in dochter Mini

Met de start van de productie van de nieuwe Mini in Oxford heeft de BMW Group een offensief aangekondigd voor de productie in Groot-Brittannië. Men zal daar tot 2015 zo’n 750 miljoen pond (895 miljoen euro) investeren.

Dat zei Harald Krüger, in de raad van bestuur van BMW Group de verantwoordelijke voor productie, bij de presentatie van de nieuwe Mini. Sinds het jaar 2000 is er door BMW al 1,75 miljard pond gestoken in de Britse fabrieken in Oxford, Swindon en Hams Hall (bij Birmingham).

Mini vaart sinds 2001 onder de vlag van BMW en is bijzonder succesvol, vindt Peter Schwarzenbauer, verantwoordelijk voor de Mini-productie. In 2013 zijn ruim 250 duizend Mini’s verkocht – een nieuw record. Vorig jaar (2012) zijn in Oxford zo’n 207 duizend Mini’s geproduceerd – een aandeel van veertien procent van de totale productie van personenauto’s in Groot-Brittannië. Inmiddels is een op de zes auto’s van de BMW Group een Mini en wordt ook VDL NedCar in Born ingezet om het model te produceren. In Limburg is men druk doende met de ombouw van de voormalige Mitsubishi-fabriek.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW Group investeert fors verder in dochter Mini - Automobielmanagement.nl

BMW Group investeert fors verder in dochter Mini

Met de start van de productie van de nieuwe Mini in Oxford heeft de BMW Group een offensief aangekondigd voor de productie in Groot-Brittannië. Men zal daar tot 2015 zo’n 750 miljoen pond (895 miljoen euro) investeren.

Dat zei Harald Krüger, in de raad van bestuur van BMW Group de verantwoordelijke voor productie, bij de presentatie van de nieuwe Mini. Sinds het jaar 2000 is er door BMW al 1,75 miljard pond gestoken in de Britse fabrieken in Oxford, Swindon en Hams Hall (bij Birmingham).

Mini vaart sinds 2001 onder de vlag van BMW en is bijzonder succesvol, vindt Peter Schwarzenbauer, verantwoordelijk voor de Mini-productie. In 2013 zijn ruim 250 duizend Mini’s verkocht – een nieuw record. Vorig jaar (2012) zijn in Oxford zo’n 207 duizend Mini’s geproduceerd – een aandeel van veertien procent van de totale productie van personenauto’s in Groot-Brittannië. Inmiddels is een op de zes auto’s van de BMW Group een Mini en wordt ook VDL NedCar in Born ingezet om het model te produceren. In Limburg is men druk doende met de ombouw van de voormalige Mitsubishi-fabriek.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding