De toename wordt voor een deel verklaard door de nog altijd gunstige automarkt in eigen land, waar de dealers nu al 20 maanden achter elkaar meer auto’s weten te verkopen dan in het voorafgaande jaar. Daarnaast neemt echter ook de export naar andere Europese landen en elders in de wereld verder toe. Volgens de autokoepel Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT komt dat mede doordat ‘de Europese automarkt de eerste tekenen van herstel begint te vertonen.’ 

Met de fabricage van bestel- en vrachtauto’s gaat het echter ook in dit land niet goed. In oktober kwamen er niet meer dan 7.825 voertuigen uit de fabrieken, een derde minder dan een jaar eerder. Over het lopende jaar vertoont deze sector nu een daling met bijna twintig procent. De SMMT verwacht ook niet dat de binnenlandse markt, de voornaamste afnemer, binnen afzienbare tijd enige verbetering zal laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding