Saab hervat de productie

Maandag rollen er weer auto’s van de band bij de Saab-fabriek in Trollhatten in Zweden. Als eerste wordt de productie hervat van de Saab 9-3 met benzinemotor die sinds 2011 niet meer gemaakt werd.

Dat heeft woordvoerder Goran Fredriksson van National Electric Vehicle Sweden AB NEVS meegedeeld.

NEVS kocht Saab, dat eerder eigendom was van Spijker, in augustus vorig jaar uit het faillissement. Het consortium is in handen van een energie-onderneming uit Hong Kong en de investeringstak van de Chinese havenstad Qingdao. NEVS wil op korte termijn in Trollhatten ook volledig electrische auto’s gaan bouwen. Voor de Saab 9-3 zijn inmiddels de benodigde overeenkomsten getekend met toeleveranciers, aldus Frederiksson. Het bedrijf zal volgens de woordvoerder maandag ook meedelen hoeveel auto’s het in eerste instantie in de fabriek wil gaan bouwen en hoeveel arbeidsplaatsen dat dan oplevert.

Saab hervat de productie - Automobielmanagement.nl

Saab hervat de productie

Maandag rollen er weer auto’s van de band bij de Saab-fabriek in Trollhatten in Zweden. Als eerste wordt de productie hervat van de Saab 9-3 met benzinemotor die sinds 2011 niet meer gemaakt werd.

Dat heeft woordvoerder Goran Fredriksson van National Electric Vehicle Sweden AB NEVS meegedeeld.

NEVS kocht Saab, dat eerder eigendom was van Spijker, in augustus vorig jaar uit het faillissement. Het consortium is in handen van een energie-onderneming uit Hong Kong en de investeringstak van de Chinese havenstad Qingdao. NEVS wil op korte termijn in Trollhatten ook volledig electrische auto’s gaan bouwen. Voor de Saab 9-3 zijn inmiddels de benodigde overeenkomsten getekend met toeleveranciers, aldus Frederiksson. Het bedrijf zal volgens de woordvoerder maandag ook meedelen hoeveel auto’s het in eerste instantie in de fabriek wil gaan bouwen en hoeveel arbeidsplaatsen dat dan oplevert.