De regering kreeg in 2009 ruim 900 miljoen aandelen in handen in ruil voor 50 miljard dollar aan financiële steun om het toen in ernstige problemen verkerende General Motors te redden. Dat pakket was de laatste tijd al grotendeels van de hand gedaan en nu heeft Washington ook de laatste stukken weten te verkopen.

Volgens een rapport van het Centre for Automotive Research van de Universiteit van Michigan, de staat waartoe ook Detroit behoort, heeft de reddingsoperatie 1,2 miljoen banen in de Amerikaanse autosector gered. Minister van financiën Jack Lew zei dan ook: ‘’De president begreep destijds dat niets doen de economie als geheel meer dan een miljoen banen en ook nog eens miljarden aan spaargelden had kunnen kosten. Met de verkoop van de laatste aandelen GM is dit belangrijke hoofdstuk in onze vaderlandse geschiedenis afgesloten.”

Intussen doen op Twitter geruchten de ronde dat de 51-jarige Mary Barra op korte termijn benoemd zal worden als nieuwe CEO van General Motors. Ze zou daarmee de eerste vrouw zijn op deze positie. Barra heeft een lange staat van dienst bij de Amerikaanse autofabrikant, die een aanvang nam in 1980. Sinds augustus is ze bij GM verantwoordelijk voor Global Product Development & Global Purchasing and Supply Chain.Verder is ze lid van de raad van toezicht bij Adam Opel AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding