De fabrikant van Citroën en Peugeot overweegt namelijk om nog eens twee productielijnen te sluiten. PSA sloot vorige maand al zijn fabriek in het Franse Aulnay (vlakbij Parijs), maar nu worden ook de productielijnen in Poissy (eveneens vlakbij Parijs) en Mulhouse (in het oosten van Frankrijk) onder de loep genomen. De automaker neemt daarover begin 2014 een beslissing.

Topman Philippe Varin zei in september dat PSA gaat proberen om fabriekssluitingen te voorkomen, maar kon niet uitsluiten dat wederom (politiek gevoelige) ontslagrondes gaan plaatsvinden. Hij heeft de vakbonden inmiddels ingelicht. Op de productielijnen die PSA overweegt te sluiten, bouwen medewerkers de Citroën C3/DS3, de Peugeot 208 (Poissy), de Citroën C4/DS4 en de Peugeot 2008 (Mulhouse).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding