GM investeert 1,3 miljard dollar in vijf fabieken in VS

General Motors is van plan bijna 1,3 miljard dollar te investeren in vijf Amerikaanse fabrieken waarmee duizend banen behouden blijven of worden gecreëerd.

De aankondiging komt daags na die van Ford dat zegt in 2014 vijfduizend banen te creëren als onderdeel van een wereldwijd expansieprogramma. Mark Reuss, baas van de divisie North America van GM en tot voor kort de beoogde opvolger van CEO Akerson, zegt in een verklaring: "GM wil een sterke productiebasis in Amerika en daarmee banen genereren in een twaalftal gebieden. De aangekondigde upgrades verstevigen de opleving van de auto-industrie. En belangrijker, deze investeringen dragen bij aan een hogere kwaliteit en zuinigere auto’s."
Joe Ashton van de vakbond United Auto Workers UAW zegt dat de aankondiging winst betekent voor zijn leden: "Wij zijn er trots op onderdeel uit te maken van de succesvolle samenwerking met GM waardoor de nationale economie uit het slop raakt en er goed betaalde banen zijn. Bovendien wordt hierdoor productie die naar het buitenland is verhuisd, teruggebracht naar de VS." (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM investeert 1,3 miljard dollar in vijf fabieken in VS - Automobielmanagement.nl

GM investeert 1,3 miljard dollar in vijf fabieken in VS

General Motors is van plan bijna 1,3 miljard dollar te investeren in vijf Amerikaanse fabrieken waarmee duizend banen behouden blijven of worden gecreëerd.

De aankondiging komt daags na die van Ford dat zegt in 2014 vijfduizend banen te creëren als onderdeel van een wereldwijd expansieprogramma. Mark Reuss, baas van de divisie North America van GM en tot voor kort de beoogde opvolger van CEO Akerson, zegt in een verklaring: "GM wil een sterke productiebasis in Amerika en daarmee banen genereren in een twaalftal gebieden. De aangekondigde upgrades verstevigen de opleving van de auto-industrie. En belangrijker, deze investeringen dragen bij aan een hogere kwaliteit en zuinigere auto’s."
Joe Ashton van de vakbond United Auto Workers UAW zegt dat de aankondiging winst betekent voor zijn leden: "Wij zijn er trots op onderdeel uit te maken van de succesvolle samenwerking met GM waardoor de nationale economie uit het slop raakt en er goed betaalde banen zijn. Bovendien wordt hierdoor productie die naar het buitenland is verhuisd, teruggebracht naar de VS." (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding