De Duitsers zagen in november de verkopen met vijftien procent stijgen tot 310 duizend verkochte exemplaren. GM verkocht die maand 295 duizend voertuigen, een winst van dertien procent. Cumulatief over de eerste elf maanden verkocht de Volkswagen Groep in China 2,96 miljoen auto’s en trucks tegen 2,89 miljoen eenheden van General Motors.
Dat VW Groep nu aan de top staat, is voornamelijk te danken aan Audi en Porsche. Audi verkocht in de eerste elf maanden bijna 443 duizend auto’s en van Porsche staat de teller tot en met november op 34 duizend, een plus van zeventien procent. Aan de andere kant bleven de verkopen van Skoda achter met een daling van bijna vier procent tot 217 duizend verkochte exemplaren. Ook stegen de verkopen van Volkswagen personenauto’s met achttien procent naar 2,3 miljoen exemplaren.
Met de goede resultaten in China is Volkswagen hard op weg zijn doelstelling te bereiken om in 2018 de grootste autofabrikant ter wereld te zijn. De VW Groep zal in de komende vijf jaar zo’n 18,2 miljard euro investeren in nieuwe fabrieken en modellen in China en hoopt daarmee zijn Chinese productie met zestig procent te verhogen. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding