Beide bedrijven tekenden in juli al een intentieverklaring die nu volgens de Financial Times wordt omgezet in een werkelijke ‘deal’. Mercedes-Benz gaat in dat kader ook motoren leveren aan het Britse bedrijf.

Daimler zou in eerste instantie een belang van vier procent willen verwerven maar daar later nog een procent aan toevoegen. Dat hangt echter af van de verdere gang van zaken bij de samenwerking, waarbij de Duitsers vooral de wederzijdse kennis over elektronica willen delen. Aan de andere kant krijgt Aston Martin dan toegang tot de kennis op het gebied van zwaardere motoren die de Duitsers ontwikkelen.

Aston Martin, het merk waar James Bond gek op is, ondervindt als kleine autofabrikant al tijden problemen om zich op de markt voor duurdere auto’s staande te houden tegenover de meestal veel grotere concurrenten. Het merk was voorheen eigendom van Ford en gebruikt ook nog steeds Ford-motoren maar is de laatste jaren al regelmatig van eigenaar gewisseld. Volgend voorjaar moet Aston Martin ook een opvolger aanwijzen voor de huidige topman Ulrich Bez.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding