Grieken leveren massaal kentekenplaat in

Griekse autobezitters laten bij duizenden hun voertuigen uitschrijven omdat ze de belastingen in 2014 niet meer kunnen opbrengen.

Afgelopen maandag stonden bij de belastingkantoren lange rijen met Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren.

Voor een kleine auto moet 120 euro per jaar worden betaald. "Wij rijden nu in een kleine auto, want we konden de 265 euro voor een 1,6-liter-middenklassenauto niet meer opbrengen”, aldus een elektriciën. Dat loopt op tot maximaal 1320 euro voor een luxeauto (4 liter). Grieken moeten de belasting uiterlijk aan het begin van het jaar betalen.

Vorige week werd de voormalige Griekse minister van Verkeer Michalis Liapis betrapt op het rijden met valse kentekenplaten. Hij had zijn nummerborden ingeleverd om geen belasting te hoeven betalen voor zijn grote terreinwagen en daar valse platen op gezet.

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën liet maandag weten dat in 2013 al zo’n 70.000 uitschrijvingen uit het kentekenregister zijn geweest. De autohandel schat in dat sinds 2009 meer dan 1 miljoen voertuigen zijn afgemeld.

Door de zware economische crisis in Griekenland is het inkomen van de Griek gemiddeld meer dan veertig procent gedaald en is de automarkt ingestort. Het aantal nieuwe toelatingen is met veertig procent afgenomen en bedraagt ongeveer 55 duizend auto’s. Dat is de sterkste teruggang in de Europese Unie.

Reacties

Het zal wellicht ook niet lang meer duren voordat de Nederlander ook de kentekenplaten van zijn auto komt inleveren. Tenslotte heb je in ons land zelfs belasting te betalen wanneer je niet met je auto rijdt. En dat ieder jaar opnieuw. Een paar uur parkeren betekent als snel dat je een kwart netto modaal daginkomen kwijt bent aan deze hypocriete overheid. En dat terwijl je ook al ca een maand per jaar moet werken om die onbeschofte BPM op je auto te kunnen bekostigen. Je bent als autobezitter gewoon vogelvrij in dit nare land.
Maar onze politieke dwergen van bestuurders gaan gewoon door tot de rek er helemaal uit is. Ze leuteren wel graag over “draagvlak”. Een woord dat straks niet meer in een Nederlands woordenboek te vinden zal zijn

Geplaatst door: Eduard Pijl op
Grieken leveren massaal kentekenplaat in - Automobielmanagement.nl

Grieken leveren massaal kentekenplaat in

Griekse autobezitters laten bij duizenden hun voertuigen uitschrijven omdat ze de belastingen in 2014 niet meer kunnen opbrengen.

Afgelopen maandag stonden bij de belastingkantoren lange rijen met Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren.

Voor een kleine auto moet 120 euro per jaar worden betaald. "Wij rijden nu in een kleine auto, want we konden de 265 euro voor een 1,6-liter-middenklassenauto niet meer opbrengen”, aldus een elektriciën. Dat loopt op tot maximaal 1320 euro voor een luxeauto (4 liter). Grieken moeten de belasting uiterlijk aan het begin van het jaar betalen.

Vorige week werd de voormalige Griekse minister van Verkeer Michalis Liapis betrapt op het rijden met valse kentekenplaten. Hij had zijn nummerborden ingeleverd om geen belasting te hoeven betalen voor zijn grote terreinwagen en daar valse platen op gezet.

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën liet maandag weten dat in 2013 al zo’n 70.000 uitschrijvingen uit het kentekenregister zijn geweest. De autohandel schat in dat sinds 2009 meer dan 1 miljoen voertuigen zijn afgemeld.

Door de zware economische crisis in Griekenland is het inkomen van de Griek gemiddeld meer dan veertig procent gedaald en is de automarkt ingestort. Het aantal nieuwe toelatingen is met veertig procent afgenomen en bedraagt ongeveer 55 duizend auto’s. Dat is de sterkste teruggang in de Europese Unie.

Reacties

Het zal wellicht ook niet lang meer duren voordat de Nederlander ook de kentekenplaten van zijn auto komt inleveren. Tenslotte heb je in ons land zelfs belasting te betalen wanneer je niet met je auto rijdt. En dat ieder jaar opnieuw. Een paar uur parkeren betekent als snel dat je een kwart netto modaal daginkomen kwijt bent aan deze hypocriete overheid. En dat terwijl je ook al ca een maand per jaar moet werken om die onbeschofte BPM op je auto te kunnen bekostigen. Je bent als autobezitter gewoon vogelvrij in dit nare land.
Maar onze politieke dwergen van bestuurders gaan gewoon door tot de rek er helemaal uit is. Ze leuteren wel graag over “draagvlak”. Een woord dat straks niet meer in een Nederlands woordenboek te vinden zal zijn

Geplaatst door: Eduard Pijl op